Prohledat tento blog

neděle 13. února 2011

Pomodairo a projekty evropské unie

Pravda, nemusí to dohromady dávat velký smysl, ale vyzkouším to, jaké to bude mít výsledky.

Co je Pomodairo. Pomodairo je aplikace sloužící k podpoře techniky Time managementu, která se jmenuje Pomodoro (http://www.pomodorotechnique.com/).

Zjednodušeně řečeno, cílem techniky je koncentrovat své pracovní úsilí na jeden úkol po dobu pouhých 25 minut, časovou jednotku, která se jmenuje Pomodoro. A to všechno bez ICQ, telefonování, prohlížení si webových stránek, koukání na facebook. Na tohle je pak vyhrazeno následujících pět minut. Podrobněji se o tom rozepsal Lukáš Gregor na www.mitvsehotovo.cz ve svém článku “Dát si pětadvacet”.

A jak to všechno souvisí s projekty evropské unie. Pracoval jsem a pracuji na několika projektech a pomalu ten nejtěžší úkol je pro mne administrativa, konkrétně vyplňování takzvaných timesheetů. Tedy formulářů, kde píšu kdy a co jsem na projektu dělal. Papírové poznámky se u mne moc dlouho neohřejou a tak mi zbývaly jen pro referenci záznamy v kalendáři a archiv mailové korespondence.

Aplikace pomodairo, kromě toho, že podle mého názoru funkčním způsobem výše uvedenou techniku podporuje, zaznamenává úkoly, které jsem si na jednotlivá pomodora určil, do své databáze. Píše k nim nejen kdy jsem se jim věnoval, ale také počet Pomodor, které jsem jim věnoval. A to už je docela zajímavý informační zdroj.

Postačí tedy na začátku jednotlivého úkolu zapsat informaci o projektu, třeba “@ProjektA zpracování analýzy” a hned se podle toho dá filtrovat.

Aplikace je multiplatformní a je zdarma. Je ke stažení na stránkách http://code.google.com/p/pomodairo/ a Lukáš Gregor mu věnoval ve svém článku “Pomodoro – který nástroj je ten pravý?” zmínku.

Žádné komentáře:

Okomentovat